Tag Archive | sTorY

sesi suai kenal #2

tetibe pau biru yang pemalu tu ngamuk..katenye nak jugak dikenalkan..jeles betul die dengan beri merah..lepas tu cik lily pujuk ajak bergambar kejap..sonok kemain pau biru yer..pemalu tapi ade hati nak promote diri yer..x sesuai betul..tengokla aksi pau biru..

memula malu-malu jer :p

 

pastu nah amik kau..senyummm lebar 🙂

 

p/s : agak-agak diorang nak x bekawan dengan bear putih ??

Jalan-Jalan Mac 2011 – part 3

Lagi sekali kami makan free..hehe..kali ini pada 19 Mac 2011 bertempat di Kalumpang kami menghadiri majlis perkahwinan anak perempuan Pengarah PTPM, Dr Sadiah Baharom..walupun hari hujan kami tetap bersemangat tuk pergi lagipun tempat nye dekat sahaja..lebih kurang 15min dari umah Cik Lily..makanan sangat sedap sebab catering..yang best tetamu dijamu dengan otak-otak dan rojak buah..memang yummy kenduri kali ini..hehehe..lagi seronok bila pergi kenduri kita jumpe org2 yang kita kenal..bukan sape2 yer..cuma staff PTPM tau..mostly sume hadir bersama-sama family mereka..ok x sah kalau tak amik gambar kan..hehe..kepada pengantin  semoga menjalani kehidupan berumahtangga dengan penuh harmoni dan diredhai Allah selalu..terima kasih Dr sebab jemput kami..kepada Ana thanks jadi driver kitorang..sebagai upah Cik Lily tepek gambar kamu kat sini..hehe..

 

p/s :  bulan Mac yang seronok 🙂

Jalan-Jalan Mac 2011 – part 2

Tanggal 12 Mac 2011, Cik Lily, Ana dan Yus bergerak ke Sg Siput Utara, Ipoh dan seterusnya ke Parit Buntar..untuk menghadiri majlis perkahwinan kakak kepada kawan Ana serta kawan Ana..kali ini semuanya daerah kat Perak..tapi seperti biasa pabila orang yang pertama kali pergi tentunya akan kelewatan..ape taknye ntah-ntah jalan yang kitorang lalui jalan yang paling jauh..hehe..tapi mase ke Ipoh jalan dah betul sebab ikut highway..hehe..cume nk ke Sg Siput Utara agak pening..sebab x ikut map dengan betul..tapi alhamdulillah sempat makan dan sempat jumpa dengan pengantin..makanan yang disediakan memang sedap..siap ade keli goreng berlada..laju je Ana makan.hehe..

kemudiaan meneruskan perjalanan ke Parit Buntar walaupun dah agak lewat..nak cari highway tak jumpe makanya teruskan perjalanan ikut jalan biasa aje..dah lewat sangat sampai iaitu jam 5.30 ptg..ujan pula tu..xpela janji sampai jugak..tapi malang sekali pengantin tiada sebab ade outdoor shooting..so just beramah mesra dengan keluarga pengantin..yang pasti makan tetap ade.hehehe..kat sini yang best dapat makan tapai..mmg sedaap..ho chak!!..

pastu singgah kat umah kawan skejap..rupe2 nye berdekatan je kawasan perumahannya..nak tau siap orangnye???hehe kami jumpe blogger tulipzlover aka zhiexi..borak2 jap..minum2 air teh hijau..gosip2..kemudian terus balik..sebab dah lewat sangat..sampai rumah pun dah jam 11 malam..terima kasih Ana bawak kitorang jalan..hehe..kepada pengantin terima kasih dan semoga berbahagia selalu..mintak halal tepek gambar kat sini yer..kepada zhiexi maceh jamu air untuk kami..

p/s : sangat penat pada hari tu tapi soronok dapat jejalan 🙂

Jalan-Jalan Mac 2011 – part 1

Assalamualaikum semua..sepatutnya entri ni lebih awal di updet..tapi sebab cik lily ni pemalas tiada  mood menulis..makanya baru arini nak cerita..xpela yer..asalkan ade juga kemaskini akhri bulan kan…macam akauntan kemaskan akaun jer bunyi nye ye..

Cuma nak kongsi aktiviti sepanjang bulan Mac ni jer..nak kata every weekends kami kene hadiri kenduri kawen..makan freee la kan..Awal Mac iaitu 6 Mac 2011 kenduri menyambut menantu kawan sek menengah di Sabak Bernam…agak jauh la jugak..biasala first time ke sana adela sesat..tak jumpe simpang ke rumahnye..abis peta kat kad kawen dipusing2 nak cari jalan yang betul..tapi tak dela lewat pun..ngam-ngam sampai mase pengantin baru nak sampa..tetamu dijamu makanan ala2 jawa..sape yang tak biasa agak kurang la.hehe..abis makan sempat jumpa pengantin sekejap sebelum bertolak pulang..kepada sahabatku Hamiza Abd Kadir..semoga perkahwinan mu ini diberkati Allah sentiasa…semoga cepat-cepat dapat baby 🙂

 

cuti sakit 2011

hurmm manusia perlu rehat

setekun mana pun dia bekerja

apabila tiba masanye

dia perlu berehat..

tapi adakah bila kita sakit baru kita harus rehat??..

tapi kalau tidak sakit

tak kan lah kite nak sesuka hati nak amik cuti..

sebab cuti kan tu amat bernilai

berguna bile ade kecemasan atau untuk ape2 hal yang penting..

tapi setelah dapat cuti sakit

baru kita sedar

tubuh badan anggota badan kita sgt bernilai…

kalu xjaga kesihatan itulah akibatnye..

tp Alhamdulillah kerana sesungguhnya penyakit

itu adalah penghapus dosa kita..

~~ bila mataku terkena panahan  Abacterial Conjugtivitis..

semanis GUla-gUla kapas

ello-ello sume..sedang berehat2 ek…sejak kebelakngan ni teringin nk mkn gula-gula kapas..cik lily rase last time cik lily mkn adlh mase form 4..tu pun mase gi genting dgn membe2 koperasi sekolah..sebab ianya sgt manis..so takes time ler nk habiskn..nt xpasal2 lak ade pnykit..huhuhu..ingt lg ms tu snap gmbr kngn smbl pegng gula-gula kapas..cmmtu gak la kengn kat genting semanis gula2 kapas yg beraneka color :)..naik roler coster smpi kecut perut..huhuh..tu zaman sekolah…

now kwn2 cik lily pn dah rmi yg kawin..dah de anak pn mungkin..ahad lepas cik lily  xcaye dpt jmpe kwn baik yg 9taun xjmpe..cume tek yg mhgbngkn kami sblm ni..die pn br je kawin..tu pun xdpt nk sembg lame..sbb die ade hal.die kwn yg sentiase ade time ssh dan seng..thanks yang..semoga kau bebahagia setntiasa:)…wpun ade pahit..yg manis ttp diingati..sperti gula kapas wpun cair dmult..rase manisnye ttp ade..kdg2 smpi lidah pn betukr color 🙂

zaman u plak..lg bnyk kngn..dahla kwn2 bemacam2 kerenah..masng2 dgn kepala sndrik..tp sonok kn..wpun bebeza pdpt kite sume ttp besama..manis ttp ade..tp mcm ade je plan yg xsmpt nk wat kn..hurm xpela..kite tggu mase yg suai kite belibur semula  k…sbb gula2 kapas sntiasa melekat..xpnh berengang….

ok gula2 kaps..sgt teringin gula-gula kaps ni..td kbtln gie kedai snack n candy..so tnmpkla gula kaps ni..so apelg cik lily grab ler..haha saje nk wt jeles kn romet..cik lily amik yg color blue…pasje byr masuk lam kete trus buke tuk mkn..bagi rase skit2 sorg.nyum nyum nyum..ya Allah nikmatnye..sbb dah lame x mkn kn..hehehe..tp jgn bnyk2 nyer..nt gula dlm bdn btmbh..so mkn sikit2 jer..lmbt abis pn xpe..sbb exprd lmbt lg..hehe..

 

p/s : xdpt nk amik gmbr gula2 kapas cik lily :(..tq minah google tuk gmbr..

 

Big STRAWBERRY

meh kite cuci mata kite dgn warne merah hijau putih stroberi…geramnye dgn stroberi..huhu..kali ni bkn bab mknn or buah..tp ttg bangunan..cik lily hidangkan stroberi tuk sume ptg2 ni ..yum yum yum…sila klik pd imej tuk lebih kagum 🙂

 

1. Ade kt tokyo jepun..namenye Sanrio Strawberry House   <—SILA KLIK

 

Sanrio Strawberry House Tokyo

 

2. Pintu masuk nk masuk kawasan strawberi..ade kt Brazil

 

kat Brazil

 

3. ni x pasti kat mane (tgk tlsn cm bleh agak tapi..)..tp cam cantik je kn klau pintu umah wt cmni gak..ngeh ngeh

 

pintu kedai strawberry

 

4. kedai ais krim kt USA xsilap cik lily la..<—-SILA KLIK

Strawberry House

5. ni sape nk tido dlm nih..hehe..

tido?

 

6. yang ni korg rase tmpt ape yer…

pondok?

 

** bus stop ni klau letak kt umah cik liy kn best..hehe..

bus stop

 

dan yang ini jugak..tapiii ade space ker..hehe..

StrawberryBusStop

 

amacam dah puas hati lum :P..ni cik lily kasi blanja stroberi sbb korg sume sudi jengah dan kagum sekejap..

enjoying fresh straberries..yummy 🙂

stoberi segar

 

p/s : credit to minah google yg bg kejasame 🙂