Tag Archive | meRApu

we got …

Assalamualaikum semua !!!

semalam we got this..keychain from Bali (tu pun nak citekan)..

from our staff  En Shahran..sangat terharu..huhuh..

supaya kami x bergaduh macam budak kecil..cube teka ape yang en tu cakap…haha

~

~

~

~

~

~

~

(bila diterjemahkan macam ni la mksudnyer)

biru for me because pakai tudung biru dan merah for ana because baju nye ade color merah2 siket..

bagus betul dan sungguh adil..hehe..so tak perlu nak undi yer

walaupun kamu nampak biru itu cantik ke ape yer.

hehehe

thanks en sebab ingat kami berdua 🙂

 

 

 

p/s : bila lah boleh dapat pergi ke BALI yer..

Advertisements

demam Durian

Assalamualaikum semua..wah!!! sekarang musim durian..

ho chak!!!nyummy nyummy 🙂

pagi tadi Ana ada kasi durian beberapa ulas

for me n my housemate tuk merasa ( banyak jugak ntah bape biji semua tu)

before this dah de Ana kasi..

semoga family Ana akan lebih murah rezeki 🙂

mmg sedaaapp..

xsabar nak makan balik keje nanti…

hehehe

 

 

sumber lautan Google

 

p/s : org jauh cik Lily xbuleh makan durian banyak2..adakah saya seronok..hahaha..

semanis GUla-gUla kapas

ello-ello sume..sedang berehat2 ek…sejak kebelakngan ni teringin nk mkn gula-gula kapas..cik lily rase last time cik lily mkn adlh mase form 4..tu pun mase gi genting dgn membe2 koperasi sekolah..sebab ianya sgt manis..so takes time ler nk habiskn..nt xpasal2 lak ade pnykit..huhuhu..ingt lg ms tu snap gmbr kngn smbl pegng gula-gula kapas..cmmtu gak la kengn kat genting semanis gula2 kapas yg beraneka color :)..naik roler coster smpi kecut perut..huhuh..tu zaman sekolah…

now kwn2 cik lily pn dah rmi yg kawin..dah de anak pn mungkin..ahad lepas cik lily  xcaye dpt jmpe kwn baik yg 9taun xjmpe..cume tek yg mhgbngkn kami sblm ni..die pn br je kawin..tu pun xdpt nk sembg lame..sbb die ade hal.die kwn yg sentiase ade time ssh dan seng..thanks yang..semoga kau bebahagia setntiasa:)…wpun ade pahit..yg manis ttp diingati..sperti gula kapas wpun cair dmult..rase manisnye ttp ade..kdg2 smpi lidah pn betukr color 🙂

zaman u plak..lg bnyk kngn..dahla kwn2 bemacam2 kerenah..masng2 dgn kepala sndrik..tp sonok kn..wpun bebeza pdpt kite sume ttp besama..manis ttp ade..tp mcm ade je plan yg xsmpt nk wat kn..hurm xpela..kite tggu mase yg suai kite belibur semula  k…sbb gula2 kapas sntiasa melekat..xpnh berengang….

ok gula2 kaps..sgt teringin gula-gula kaps ni..td kbtln gie kedai snack n candy..so tnmpkla gula kaps ni..so apelg cik lily grab ler..haha saje nk wt jeles kn romet..cik lily amik yg color blue…pasje byr masuk lam kete trus buke tuk mkn..bagi rase skit2 sorg.nyum nyum nyum..ya Allah nikmatnye..sbb dah lame x mkn kn..hehehe..tp jgn bnyk2 nyer..nt gula dlm bdn btmbh..so mkn sikit2 jer..lmbt abis pn xpe..sbb exprd lmbt lg..hehe..

 

p/s : xdpt nk amik gmbr gula2 kapas cik lily :(..tq minah google tuk gmbr..

 

entry tuk cik NURUL :)

sila jangan jeleskan diri anda yer cik nurul..ngeh ngeh ngeh…

 

one

 

 

two

 

 

three

 

 

 

four

 

 

tadaaa 🙂

 

 

ana dan kucing

lily dan kucing

 

ni tuk cik nurul n kwn2 di sana yer 🙂

tuk kawan-kawan

p/s : sila klik pada imej tuk lebih clear tau cik nurul..hehe..adakah En Jauh juga jeles..hahah:)

sapu sampah tahun baru..

fuhhh..fuhhh..fuhhh…buang sampah yg xbgune…buang bnda2 yg kotor..hati yg kotor pn kene besih kn gak..kasi besih jiwa..kasi besih ni pnye tmpat..mulakan dgn Bismillahirrahmanirrahim...Assalamualaikum..salam ceria tuk semua..hehe..wah2 cik lily baru nk muncul..nsb baik benafas lg ek..klau x sampah2 ni da ttp ni pnye tmpt..ade org cr cik lily ker (haha perasan  betul)…lap cemin..lap sana..sini..kasi bekilat..kasi nmpk tu imej2 tahun baru..haha mcm smbt tahun baru cina je kn..sbb baru nk muncul..ade cik lily kisah..hurmm..dulu2 kisah la gak..tp arini kasi besih2 sume2..mals nk kisah2..tp nk bekisah kn sini bleh..hehe..sila2 duduk besila..sbb cik lily akn mula tuk bekisah macam2..kasi jemu semua org..haha..puas hati sudah..

 

 

 

lagi 3 hari cik lily

 

 

BERCUTI..sambut tahun baru cina 🙂

 

 

 

bye2..

 

p/s : angpow tuk cily xde ker?? 😦

Ape Yang Saya Rase…

saya rasa sunyi..

saya rase betul ke dia tiada..

saya tengok ke dalam..

saya pergi jenguk di luar..

dia tetap tiada…

tapi…kemana dia pergi sebenarnya..

rasa dia ade tadi..

nampak dia tersenyumm..

saya rase dia panggil saya tadi..

bila saya nk meyahut..tiba-tiba dia hilang..

tapi dia kemana..

saya nak tunggu dia di muka pintu..

saya tunggu dia dari pagi hingga ke petang..

saya tetap tunggu dia dari malam hari hingga ke subuh..

dia masih tiada…

saya cuba fikir..

kemana dia pergi..

pakaian dia ada..masih di situ..

kasutnya ada..tapi..

sementara tunggu dia..saya buka album..

saya rindu dia..tapi dia masih belum pulang..

saya renung gambar dia..dia tersenyum..

saya juga tersenyum..

tiba-tiba air mata saya gugur..

saya tersedar..saya hanya ilusi..

saya hanya merasa kehadirannya..

saya rasa..saya rasa..

ABAH..I MISS U A LOT..


created by cik lily..12 Nov 2010