Tag Archive | jalaN;

Jalan-Jalan Mac 2011 – part 3

Lagi sekali kami makan free..hehe..kali ini pada 19 Mac 2011 bertempat di Kalumpang kami menghadiri majlis perkahwinan anak perempuan Pengarah PTPM, Dr Sadiah Baharom..walupun hari hujan kami tetap bersemangat tuk pergi lagipun tempat nye dekat sahaja..lebih kurang 15min dari umah Cik Lily..makanan sangat sedap sebab catering..yang best tetamu dijamu dengan otak-otak dan rojak buah..memang yummy kenduri kali ini..hehehe..lagi seronok bila pergi kenduri kita jumpe org2 yang kita kenal..bukan sape2 yer..cuma staff PTPM tau..mostly sume hadir bersama-sama family mereka..ok x sah kalau tak amik gambar kan..hehe..kepada pengantin  semoga menjalani kehidupan berumahtangga dengan penuh harmoni dan diredhai Allah selalu..terima kasih Dr sebab jemput kami..kepada Ana thanks jadi driver kitorang..sebagai upah Cik Lily tepek gambar kamu kat sini..hehe..

 

p/s :  bulan Mac yang seronok 🙂

Advertisements

Jalan-Jalan Mac 2011 – part 2

Tanggal 12 Mac 2011, Cik Lily, Ana dan Yus bergerak ke Sg Siput Utara, Ipoh dan seterusnya ke Parit Buntar..untuk menghadiri majlis perkahwinan kakak kepada kawan Ana serta kawan Ana..kali ini semuanya daerah kat Perak..tapi seperti biasa pabila orang yang pertama kali pergi tentunya akan kelewatan..ape taknye ntah-ntah jalan yang kitorang lalui jalan yang paling jauh..hehe..tapi mase ke Ipoh jalan dah betul sebab ikut highway..hehe..cume nk ke Sg Siput Utara agak pening..sebab x ikut map dengan betul..tapi alhamdulillah sempat makan dan sempat jumpa dengan pengantin..makanan yang disediakan memang sedap..siap ade keli goreng berlada..laju je Ana makan.hehe..

kemudiaan meneruskan perjalanan ke Parit Buntar walaupun dah agak lewat..nak cari highway tak jumpe makanya teruskan perjalanan ikut jalan biasa aje..dah lewat sangat sampai iaitu jam 5.30 ptg..ujan pula tu..xpela janji sampai jugak..tapi malang sekali pengantin tiada sebab ade outdoor shooting..so just beramah mesra dengan keluarga pengantin..yang pasti makan tetap ade.hehehe..kat sini yang best dapat makan tapai..mmg sedaap..ho chak!!..

pastu singgah kat umah kawan skejap..rupe2 nye berdekatan je kawasan perumahannya..nak tau siap orangnye???hehe kami jumpe blogger tulipzlover aka zhiexi..borak2 jap..minum2 air teh hijau..gosip2..kemudian terus balik..sebab dah lewat sangat..sampai rumah pun dah jam 11 malam..terima kasih Ana bawak kitorang jalan..hehe..kepada pengantin terima kasih dan semoga berbahagia selalu..mintak halal tepek gambar kat sini yer..kepada zhiexi maceh jamu air untuk kami..

p/s : sangat penat pada hari tu tapi soronok dapat jejalan 🙂

Jalan-Jalan Mac 2011 – part 1

Assalamualaikum semua..sepatutnya entri ni lebih awal di updet..tapi sebab cik lily ni pemalas tiada  mood menulis..makanya baru arini nak cerita..xpela yer..asalkan ade juga kemaskini akhri bulan kan…macam akauntan kemaskan akaun jer bunyi nye ye..

Cuma nak kongsi aktiviti sepanjang bulan Mac ni jer..nak kata every weekends kami kene hadiri kenduri kawen..makan freee la kan..Awal Mac iaitu 6 Mac 2011 kenduri menyambut menantu kawan sek menengah di Sabak Bernam…agak jauh la jugak..biasala first time ke sana adela sesat..tak jumpe simpang ke rumahnye..abis peta kat kad kawen dipusing2 nak cari jalan yang betul..tapi tak dela lewat pun..ngam-ngam sampai mase pengantin baru nak sampa..tetamu dijamu makanan ala2 jawa..sape yang tak biasa agak kurang la.hehe..abis makan sempat jumpa pengantin sekejap sebelum bertolak pulang..kepada sahabatku Hamiza Abd Kadir..semoga perkahwinan mu ini diberkati Allah sentiasa…semoga cepat-cepat dapat baby 🙂

 

Sangat Sibuk

baru-baru nih cik lily n cik anne kena hadiri beberapa photoshoot..mmg sgt memenatkan..hurmmm..ok sape2 yg nk amik kitorg sbg model sile2 kn..ok :)..gmbr2  tu tuk beberapa progrm..so mmg pnt la..so ape kate korg tgk sndri gmbr2 kt bwh tu ek..sila klik pada gmbr tuk liht dgn jelas yer :)..


1. Gambar tuk Photo Exhibition 2011 :)..amacam tekejut x..hehe

Photo Exhibition 2011- cik lily n cik anne

 

2. Picture for Photowall..woww!!!..ngeh ngeh ngeh

PhotoWall 2011-cik Lily

 

3. Iklan yang superb..cik anne 🙂

Big Promo 2011 -cik anne

 

4. Promo for Proton City..model x bebayar…adeeey..

Billboard 2011-cik lily

 

5.NIGHTPromo for Proton City..model sukarela 🙂

Billboard 2011 -cik Anne

Billboard 2011 -cik Anne

6. Tempat photoshoot diadakan..masuk paper tau :)..besar nye tasik..

Proton City 2011

 

7. Sape yg letak dalam semak gmbr nih :(..ok ni pic tasik proton city gak..err leh nmpk ker..

Proton City

 

p/s : amacam ade rase nk amik kitorg sbg model x..xnk ker..pnye la famous kitorg..hehehe..kalah top 2 model kn..kredit gmbr tuk miss anna 🙂

 

 

AbihKan…

terbang duit terbang la tinggi..huhuhu..bnyk jugk bebelanja arini..arini cik lily n kwn2 kuar abihkn duit..almaklumlah sume nye tuk dinner..pilih2 baju haishh xde size plak..sume nyer size besar..hahhaa kamu bajet kurus cik lily oii..hahaha mestila kn cik lily kn…tp sbb dah betekad untuk beli n duit harus terbang tinggi arini, maka tejumpa la baju yg bekenan..huhuhu..not2 pn betukar tgn..satu pesoalan..adakah cik lily harus claim pada org jauh??hurm..wah wah cik lily oii telebih sudah :)…

pasar payang plak..sbb mak pesan belikan serunding ayam tuk dibuat popia mini..orait mak..siap tuk delivery esok..tunggu aje yer..rajin mak sayang yer..tp seperti bese bkn setakat serunding aje..plus2 bnda lain plak..kalu bleh sume mknn kt situ nk beli kan cik lily..
next going to mydin n giant..big suprising jumpe kwn lame kt pintu masuk mydin..haii lame kamu seyap rupe2nye dah ade hubby n baby yg comel..congrats to you yun…next2 time kite jmpe lg k..bnyk ceritera nk dikongsi..

giant..hahaha kali ni ringgit cik zhiexi n cik fieza yg terbang :)..tesangat la tinggi..huhu..kelihatan mereka bedua memikir dgn agak lame.sepi besenye cik lily akan meberi galakan..kihkihkih…tapi cik dayah sgt la beruntung ringgt nye slmt arini..haishh xaci ni..

lunch di kedai nasi padang di bandar..not bad rasenye tp sgt bad tuk hargenye tuk golongan cam kami nih :(….huhuh..tp sbb da smpi n mknn pn da beli harus makan dgn sopan nye.. driver pn da pnt so lastly singgh di sebarang dua kedai tuk hilngkn lelah driver..air jus apple plus aloe vera tu driver cik dayah (actuly cik dayah beli sndri)..n smbl2 tu smpt capai pekakas tuk mata cik lily :)..hajt nk color tp ongkos xcukup..kuangkuang..color2 nt jd omputih lak cik lily kn..hehehe..

last but not least thanks to cik dayah, cik zhiexi n cik fieza sudi meluangkn mase besama2 arini..sonok2..terbang tinggi lagi..tp tuk dedahkan baju2 yg telah dibeli tidak lah boleh..hehehe..wpun sebarang dau clues k..

p/s : masa ITU emas..makin dikejar makin berharga…

Mau KeMana …??

salam semua..slmt pagi kwn2 cik lily sume..ke mane arini..da plann ke?..jom kwn2 kite wndow shopng..dgr2 TTC ade wt bazar..jomle cuti2 mata..survey mana2 yg ptt kn..cik lily ade dgr dinner nk wt pas raye nt..so kenela wt psedian skrg..find ape2 yg ptt kn…waaa msti sume nt masyuk n gojes2 blake kn..tp awas jgn daring dah le..marah ustaz2 nt..tbeliak bijik mata diorg nt..huhuhu..gugur iman…hahahha…hows kwan2 cik lily sume??..tp kn sape2 yg da ade kasut or busana2 yg cntk just mix n match k..jgn bazir2 sgt..jdla pengguna yg bijak..slain tu cik lily jugk dptggjwb kn tuk beli tudg tuk raye bg mak cik lily..da siap bwk conth potongn kain lg..mak nk kn..msti kene carik..janji duit bleh claim..hehehhe..sayang mak so much..kakak plak katenye nk carik sndri..its ok akak..

dlm duk fikir ni…tdetik kat ati ni nk fkr pasal trip seterusnya..xkishla dgn sape2 kn…tmpt yg cik lily nk g..hurm…jomla kite list sama2..hiihihihi..

1- cik lily nk gi BODY SHOP outlet…huhuh da lame x get news..
2- nk tmn org jauh gie DUNGUN..nk ikut..nk ikut…
3- cik lily nk jelajah kwsn belah PERAk..sbb xpnh gie lagi belah sana..
4- nk anta kakak ke MELAKA..insyaallah..
5- cik lily nk try naik flight..xkish la dr KT ke KUANTAN ke..huhhuhu..xpnh rase lg..
6- rase2 nk naik GENTING lagii skali..biarla org ckp sn tmpt xelok..niat kite kn baik..Insyaallah..
7- aritu janji dgn kwn2 sume nk gie PULAU REDANG..cik nurul bile yer?..hihihihih…
8- nk gi tgk bunga tulip..NETHERLAND kot..tp kt BUKIT LARUT, Perak ade hidup dgn suburnye..cancel2 la gie jauh2 kn..huhhuhu
9- tp bila dijinkan Allah..cik lily nk jejak kaki kt MAKKAH..tmpt pling suci…insyaallah..
10- mau ke GAMBANG WATERPARK..akak bile nk bwk cik lily ni..
11- nk jugk g tmpt yg sejuk, ade salji, oversea..mane best yer??

hurmmm tu list yg tefikir..tp klau duk lame2 ngadap lptp xpun berangan ke…bnyk lg tuh..ade sape2 yg ade idea slain dr yg cik lily nye???..

Continue reading