Archives

rabu yang ade cerita..

Bismillah..Assalamualaikum semua

Sudah berzaman tak menulis kan..sebenarnye bile nak buka  blog nak nulis..bile pergi kat new post terus takde mood..so terus out then jalan2 ke umah tuan tanah yang lain..heheh..dari sehari ke sehari sampaila harini..tu pun bile diketuk-ketuk “ dah lama tak tulis blog kan”..segan plak nak bagi alasan yang sama kan..so dengan semangat waja (tiap-tiap kali cakap camtu)..ambil mood tulis sesuatu…

Ingat tak dengan tulisan ini..meh kite kongsi ape sebenarnye..ekceli bile da selalu sangat jalan-jalan ke rumah orang ..banyak la benda baru yang di tengok kan..so kite ni hati nye taklah kuat iman..ajakla kawan(pengaruh sebenarnye) hehehe…

“ macam sedap je kan”

“nak rase x?”

“mahal ker?”

“ xpela kite share la bape2 sorang”

“okla..guna alamat I la yer”

“ok jer..nanti nk bayar bg la tau”

sehinggalah…….

Bile da settle sumenye..ni la yang kami tunggu2..macaron :)…sekejap je smpi nye..bawak gi opis..sebab membe ni yang ade kamera..snap 2 3 keping nk wat kenangan (kononnye la tp nk tepek sini kan)..dah sudah barula makan-makan dengan nikmatnye..hehehe..sedap jugak..ade manis2..tp comel je rupenye..saiznye macam duit  50sen..

macarons

time kasih pada kak jaja..nk tau beli kat mane..tekan sini yer..bagi kami yang x mampu nk gie pusat beli belah ni beli online lebih mudah kan :)..harga pun ok..servis pun ok..baik je akak tu melayan email and mesej pertanyaan..yang penting macaron nye sedaap :)..cantik xpecah pun sepanjang penghantaran 🙂

macarons

p/s :  Orang jauh..saya nak bagi awak yang ni la..berkira-kira samaade nak courier atau stepdoor delivery..pastu saya rase cam malas plak..sebab saya nak bagi awak terliur je..hahaha tipu je la..tapi sebab saya tau awak tak suka manis kan so saya fikir tak perlu la..tapi kalau awak nak jugak nanti saya fikir semula..bleh kan..

Advertisements

teringin nak tengok The Royal Wedding

haii korang..ade hati tak nk tengok Prince William & Catherine Middleton ni kawin 29 April 2011 nanti

dah xlame dah..esok je kan..

RoyalWedding


cik lily memng teruja sangat nak tengok…tapi xdapat nak tengok live la..camne ni..???

ohhh cik lily baru teringat..ni kat ntv7 ade wat lintas lansung dari sana mula jam 3.00ptg esok tau..

Astro ade jugak tapi cik lily xpasti plak channel bape (banyk sgt nombor ..xingat..hehe)

pastu kan siap ade Royal Wedding Invitation..heheh..korang dapt x ???..cik lily dapat..ngehngehnghe

nak dapat x ni ha kat sini…Royal Wedding Invitation tuk korang..heheh

yang  ni official website wedding nanti..jengukla yer..Official Website of The Royal Wedding

tengok  ramai2 nanti kat sini tau..

jangan lupe esok yer..ajak kawan ramai2 tengok same.

kat opis??ala boleh je..mesti yang lain tengok jugak kan..hehe..

ok  selamat menonton nanti yer..

p/s : macam nak tengok Royal Wedding sambil makan popcorn je..boleh ker?

Jalan-Jalan Mac 2011 – part 3

Lagi sekali kami makan free..hehe..kali ini pada 19 Mac 2011 bertempat di Kalumpang kami menghadiri majlis perkahwinan anak perempuan Pengarah PTPM, Dr Sadiah Baharom..walupun hari hujan kami tetap bersemangat tuk pergi lagipun tempat nye dekat sahaja..lebih kurang 15min dari umah Cik Lily..makanan sangat sedap sebab catering..yang best tetamu dijamu dengan otak-otak dan rojak buah..memang yummy kenduri kali ini..hehehe..lagi seronok bila pergi kenduri kita jumpe org2 yang kita kenal..bukan sape2 yer..cuma staff PTPM tau..mostly sume hadir bersama-sama family mereka..ok x sah kalau tak amik gambar kan..hehe..kepada pengantin  semoga menjalani kehidupan berumahtangga dengan penuh harmoni dan diredhai Allah selalu..terima kasih Dr sebab jemput kami..kepada Ana thanks jadi driver kitorang..sebagai upah Cik Lily tepek gambar kamu kat sini..hehe..

 

p/s :  bulan Mac yang seronok 🙂

Jalan-Jalan Mac 2011 – part 2

Tanggal 12 Mac 2011, Cik Lily, Ana dan Yus bergerak ke Sg Siput Utara, Ipoh dan seterusnya ke Parit Buntar..untuk menghadiri majlis perkahwinan kakak kepada kawan Ana serta kawan Ana..kali ini semuanya daerah kat Perak..tapi seperti biasa pabila orang yang pertama kali pergi tentunya akan kelewatan..ape taknye ntah-ntah jalan yang kitorang lalui jalan yang paling jauh..hehe..tapi mase ke Ipoh jalan dah betul sebab ikut highway..hehe..cume nk ke Sg Siput Utara agak pening..sebab x ikut map dengan betul..tapi alhamdulillah sempat makan dan sempat jumpa dengan pengantin..makanan yang disediakan memang sedap..siap ade keli goreng berlada..laju je Ana makan.hehe..

kemudiaan meneruskan perjalanan ke Parit Buntar walaupun dah agak lewat..nak cari highway tak jumpe makanya teruskan perjalanan ikut jalan biasa aje..dah lewat sangat sampai iaitu jam 5.30 ptg..ujan pula tu..xpela janji sampai jugak..tapi malang sekali pengantin tiada sebab ade outdoor shooting..so just beramah mesra dengan keluarga pengantin..yang pasti makan tetap ade.hehehe..kat sini yang best dapat makan tapai..mmg sedaap..ho chak!!..

pastu singgah kat umah kawan skejap..rupe2 nye berdekatan je kawasan perumahannya..nak tau siap orangnye???hehe kami jumpe blogger tulipzlover aka zhiexi..borak2 jap..minum2 air teh hijau..gosip2..kemudian terus balik..sebab dah lewat sangat..sampai rumah pun dah jam 11 malam..terima kasih Ana bawak kitorang jalan..hehe..kepada pengantin terima kasih dan semoga berbahagia selalu..mintak halal tepek gambar kat sini yer..kepada zhiexi maceh jamu air untuk kami..

p/s : sangat penat pada hari tu tapi soronok dapat jejalan 🙂

Jalan-Jalan Mac 2011 – part 1

Assalamualaikum semua..sepatutnya entri ni lebih awal di updet..tapi sebab cik lily ni pemalas tiada  mood menulis..makanya baru arini nak cerita..xpela yer..asalkan ade juga kemaskini akhri bulan kan…macam akauntan kemaskan akaun jer bunyi nye ye..

Cuma nak kongsi aktiviti sepanjang bulan Mac ni jer..nak kata every weekends kami kene hadiri kenduri kawen..makan freee la kan..Awal Mac iaitu 6 Mac 2011 kenduri menyambut menantu kawan sek menengah di Sabak Bernam…agak jauh la jugak..biasala first time ke sana adela sesat..tak jumpe simpang ke rumahnye..abis peta kat kad kawen dipusing2 nak cari jalan yang betul..tapi tak dela lewat pun..ngam-ngam sampai mase pengantin baru nak sampa..tetamu dijamu makanan ala2 jawa..sape yang tak biasa agak kurang la.hehe..abis makan sempat jumpa pengantin sekejap sebelum bertolak pulang..kepada sahabatku Hamiza Abd Kadir..semoga perkahwinan mu ini diberkati Allah sentiasa…semoga cepat-cepat dapat baby 🙂